Tank-in-Tank

 

Nagy hőátadó felület - rövid felfűtési idő, minimális energiafelhasználás, kis helyszükséglet.
 
A melegvíz tárolót két koncentrikus tartály alkotja. A belső használati víz tartály rozsdamentes acélból készül, amelyet kívülről körbeölel a fűtővíz. Így ennek a tartálynak a teljes felülete a hátadó felület, ami 1,5 -2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós vízmelegítő esetén, ezáltal a tartály rendkívül rövid idő alatt tud nagy mennyiségű melegvizet biztosítani. A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően kisebb tartálytérfogatra van szükség, miáltal csökken a tartály hővesztesége és helyszükséglete.
 
Nincs legionellaveszély - a forró víz fertőtlenít
 
A vízkőmentességnek és a teljes felületen fűtött belső tartálynak köszönhetően a HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60°C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak, és nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna.
 
Vízkőmentesség - hosszú élettartam, teljesítmény csökkenés nélkül
 
A hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérsékletváltozás következtében, ami megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen.
 
Nagyon fontos, hogy egy Tank-in-Tank rendszerű és egy hagyományos működésű, csőkígyós tárolót nem szabad pusztán térfogat alapján behelyettesíteni egymással. Hiszen nagy hőátadó felületnek és a magas hőmérsékleten tárolt melegvíznek köszönhetően egy Tank-in-Tank rendszerű tárolóval lényegesen nagyobb mennyiségű melegvizet tudunk készíteni, mint egy azonos méretű csőkígyós tároló. Vagy megfordítva a hasonlatot ugyanazt a mennyiségű melegvizet egy jóval kisebb méretű Tank-in-Tank rendszerű tárolóval tudjuk elkészíteni, így nem csak beruházási és üzemeltetési költséget takaríthatunk meg, hanem lényegesen kisebb helyre is van szükség az alkalmazáshoz.

Nincs termék ebben a kategóriában.